19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂT DE JOS POATE COBORÎ… JOSNICIA???

Este mai mult decât evident că subiectul numărul unu al acestor zile îl constitutie protestele „spontane” (?) – oare câtă „spontaneintate” se regăseşte în aceste mişcări? – din Bucureşti şi din „marile oraşe al ţării”. E un subiect ce poate fi disecat în mii de feluri, din mii de unghiuri.

De exemplu: se tot trâmbiţează că luni (sau marţi, sau miercuri… că oricum toate zilele sunt la fel pentru „protestatarii de meserie”, care dau impresia că vin la miting ca la o şuetă, după ce au fost închise cluburile) au fost în Piaţa Victoriei „30.000 de oameni”. Bun, 30.000 de oameni… să zicem că aşa a fost. Dar, până la urmă, ce înseamnă 30.000 de oameni? Vreo trei comune mai măricele. Care este proporţia dintre cei care ies acum în stradă şi cei care au votat în decembrie (indiferent pe cine)? Deci, partea cu cifrele e ceva relativ.

Se mai bate monedă pe „spontanitatea” protestelor. Poate că aşa o fi fost… în prima zi, dar acum e greu să mai crezi în aşa ceva. În condiţiile în care s-a ajuns ca patroni de hoteluri sau moteluri să ofere gratis casă şi masă pentru protestatarii „de meserie” din provincie, doar-doar s-or strânge şi mai mulţi, e cam greu să mai crezi în „spontaneitate”. Căci se ştie clar că există organizatori, care se folosesc, evident, de reţelele de socializare.

Ceea ce este, însă, grav, este nivelul la care a coborât josnicia unor aşa-zişi „lideri de opinie” ai protestatarilor. Unul dintre ei – nu vom da nume, pentru că nu are sens să îi facem reclamă – a ajuns să distribuie, pe un grup special pe facebook, TOATE numerele de telefon ale miniştrilor cabinetului Grindeanu. Listă însoţită de îndemnul „revoluţionar”: „luaţi de umpleţi-le frigiderele”!

Şi nu este vorba despre numere ale telefoanelor de serviciu, ci despre NUMERE PERSONALE! Iar efectele „mişcării” nu au întârziat să apară, miniştrii fiind, deja, „bombardaţi” cu tot felul de apeluri „anonime”, despre al căror conţinut nu mai are sens să vorbim.

În acest ritm, ce ar urma? Ameninţări la adresa familiilor, a copiilor? Nu ar fi de mirare, mai ales că un alt astfel de „lider de opinie” a postat – tot pe facebook – şi adresa unora din liderii Guvernului, aşa că ne putem aştepta la orice.

Cât de legal este ceea ce fac acum liderii celor ce protestează – culmea –  pentru… respectarea legii? Cât de jos poate ajunge… josnicia unor astfel de oameni, care, până la urmă, sunt doar nişte marionete în mâinile unor păpuşari bine ascunşi în culise? Şi cine va răspunde pentru astfel de josnicii? Întrebări – deocamdată – fără răspuns…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER