18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂT MAI COSTĂ O ANGAJARE CA ȘOFER ”LA STAT” ? 7.000 DE LEI!

Este concluzia la care ajungem citind comunicatul de presă al Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, care a reușit un nou flagrant:

”Marţi, 17 aprilie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, în vârstă de 51 ani, din Bucureşti, după ce a primit suma de 2.500 de lei de la o persoană denunţătoare în cauză, pentru a interveni pe lângă anumiţi funcţionari, în vederea angajării fiului acesteia, pe o funcţie de conducător auto în cadrul unei instituţii publice din municipiul Giurgiu.

Tot în cursul zilei de ieri, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, aflate în concurs real. Totodată, a dispus reţinerea acestuia, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate a rezultat că, luna iunie 2017, persoana denunţătoare l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul unei reţele de socializare iar, în cursul discuţiilor purtate, acesta a afirmat că îi poate facilita angajarea în cadrul unor instituţii publice din judeţul Giurgiu, întrucât are influenţă asupra unor persoane cu funcţii importante.

În acest context, în perioada august-octombrie 2017, inculpatul a pretins şi primit de la denunţătoare, în mai multe tranşe, suma de 4.500 de lei.

De asemenea, în perioada 13-16 aprilie a.c., inculpatul a pretins, iar la data de 17 aprilie a.c. a primit de la denunţătoare suma de 2.500 lei, susţinând că îi poate influenţa şi determina pe funcţionarii unei instituţii publice din Giurgiu, să îl angajeze pe fiul său pe o funcţie de conducător auto.

Ofiţerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activităţile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

Cercetările continuă pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele şi documentarea întregii activităţi infracţionale a inculpatului.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE SJA GIURGIU”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER