27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂŢI BANI A PIERDUT PNL GIURGIU ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ DE LA PARLAMENTARE?

Aflat în plină degringoladă, fără lideri şi aproape fără membri, PNL Giurgiu se pregăteşte de alegeri interne, alegeri care nu sunt lipsite de scandaluri, certuri şi „lucrări subterane”. Ca şi cum situaţia dezastruoasă a partidului nu ar fi fost de ajuns, puţinii liberali giurgiuveni mai primesc o lovitură. De data asta, de la AEP, care a decis ce sume vor fi decontate pentru campania electorală la parlamentare.

Per total, la nivel naţional, PNl rămâne, se pare, cu o „gaură” de 1,8 milioane lei. Nici filiala Giurgiu nu este mai fericită, din acest punct de vedere. Potrivit listelor făcute publice de stiripesurse.ro, este vorba despre peste 17.000 de lei care nu vor fi decontaţi de AEP. Mai exact, suma este de 17.457,62 lei. Potrivit datelor din lista menţionată, PNL Giurgiu a solicitat decontarea cheltuilelor electorale în valoare de 142.922,32 lei, iar AEP a validat doar 125.464,70 lei.

Analizând această listă, reise că pentru liberali este o problemă majoră, la nivel naţional, doar şase filiale regăsindu-se cu  cheltuiele electorale decontate integral de AEP. Este vorba despre filialele Botoşani, Braşov, Covasna, Galaţi, Harghita, Ilfov şi Bucureşti.

Potrivit aceleiaşi surse, o  parte din banii refuzaţi la decontare de AEP sunt din contractele încheiate atât la nivel central, cât şi de unele filiale, cu firma lui Felix Tătaru. Neregulile din aceste contracte nu sunt, însă, singurul motiv al refuzului AEP de a deconta sumele cerute de PNL. Conform stiripesurse.ro, 1,2  milioane de lei  ce  sunt refuzați la decontare de către AEP, privesc atât nereguli contabile la nivelul tuturor  filialelor județene, cât și amenzi, penalități pentru proasta întocmire a actelor de către mandatarii lor financiari.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER