22 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CAZ SPECIAL LA PENITENCIARUL GIURGIU: TREI GEMENI, „DINTR-UN FOC”

Nu este vorba despre o încarcerare în adevăratul sens al cuvântului, ci despre un gest nobil al actorilor de la Teatrul Tudor Vianu, care i-au vizitat pe deţinuţii din penitenciar, oferindu-le o reprezentaţie a piesei „Trei fraţi gemeni veneţieni”. Despre evenimentul de la Penitenciar, reprezentanţii instituţiei au emis un comunicat de presă:

„În data de 19.04.2017, in  intervalul orar 10.00 – 12.00,  pe scena sălii de festivităţi a Penitenciarului Giurgiu, actorii Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu au interpretat piesa „ Trei fraţi gemeni veneţieni”.

Ideea unui spectacol de teatru in cadrul unui penitenciar de maximă siguranţă a izvorât din sloganul „ Arta nu are gratii”, astfel că a fost posibil acest eveniment, sub bagheta managerului Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu, Cosmin Creţu.

Intâlnirea cu actorii teatrului a fost emoţionantă, oameni, deţinuţi in Penitenciarul Giurgiu, care nu au păşit niciodată intr-o sală de teatru, s-au regăsit in sala de 300 de locuri a penitenciarului, care s-a dovedit a fi neincăpătoare.

Emoţiile au fost de ambele părţi, actori, care au interpretat piesa in mod magistral, dar  şi de partea persoanelor custodiate de Penitenciarul Giurgiu care au fost entuziasmate de comedia la care au asistat, răsplătind actorii prin aplauze prelungite.

Dincolo de eticheta de „deţinut” sunt oameni care au greşit faţă de societate şi care acum plătesc pentru greşelile lor, insă, deţinuţii de azi sunt cetăţenii liberi de mâine, pentru că viaţa lor nu se va sfârşi in spatele zidurilor, iar prin astfel de activităţi, alături de altele,  putem să-i conştientizăm cu privire la comportamentul lor,  să-i umanizăm, să-i schimbăm…

Mulţumim actorilor şi managerului Teatrului Tudor Vianu, pentru clipele oferite celor din spatele gratiilor.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER