27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE ÎNSEAMNĂ GOANA DUPĂ ȘTIRI DE SENZAȚIE, ÎN PRESA NAȚIONALĂ…

”Bombe în nordul Bucureştiului! Forţele speciale intervin de urgenţă. Breaking news-ul momentului!”

Acesta este titlul unei știri publicate de Evenimentul zilei, miercuri după-amiază. În știre se spune că ”autoritățile au intrat în alertă după ce, în zona de nord de Capitalei, au fost depistate două bombe. Mai exact, acestea au fost identificate în pădurea Băneasa. Proiectilele explozive au fost descoperite de către un pădurar. Acesta a alertat imediat autoritățile printr-un apel care la 112, informează Antena3.

Pompierii s-au mobilizat de urgenţă şi au ridicat bombele. Reprezentanţii ISU Giurgiu au declarat că este vorba despre două proiectile explozive, având un calibru 76 de milimetri.

Urmează ca acestea să fiei distruse în poligon.”

Doar că jurnaliștii fac o confuzie… și încă una gravă: nu este vorba de pădurea Băneasa, din nordul Capitalei, ci de pădurea Băneasa din județul Giurgiu (de aici și referirea la intervenția pompierilor de la ISU Giurgiu, care nu avea ce căuta în nordul Capitalei…)

Și, în plus, nici vorbă de breaking news, miercuri după-amiază, în condițiile în care bombele cu pricina a fost descoperite marți, la ora 17…

Cam așa stau lucrurile cu ”breaking news-urile” din presa centrală… Ca-n vechile bancuri cu Radio Erevan:

”Este adevărat ca lui Dimitri Alexei, partidul comunist i-a dat o motocicletă?
– Da, este adevărat, dar nu era motocicletă, era bicicletă…şi nu i-a fost dată, i-a fost luată…”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER