Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că bugetul pe acest an este exact cât cel de anul trecut, asigură funcţionarea, dar nu se pot face investiţii.
„Astăzi am avut o întâlnire la Consiliul Judeţean (CJ) Giurgiu cu toţi primarii din judeţ şi ni s-a prezentat prima formă de repartizare a bugetului pentru acest an. Municipiul Giurgiu nici nu pierde, nici nu câştigă faţă de anul trecut, suntem pe acolo, în condiţiile în care s-au dat bani separat pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.
Discuţiile pe care le-am avut şi la Asociaţia Municipiilor din România şi la nivelul Ministerului de Finanţe şi la nivelul primului-ministru când am susţinut că banii nu sunt de ajuns au avut până la urmă repercusiuni pozitive în aprobarea bugetului, au fost acordaţi bani pe capitol bugetar separat pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap şi pentru municipiul Giurgiu au venit 19 milioane de lei, este exact suma care ne ajunge până la sfârşitul anului”, a declarat Nicolae Barbu.
El spune că aceşti bani pentru plata însoţitorilor din municipiul Giurgiu ajung până la finalul anului cu o singură condiţie, aceea de a nu se mări numărul însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.
„Ne ajung banii pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, cu o singură condiţie: să nu ne înmulţim. Noi avem asigurat necesarul până la finalul anului, la nivelul însoţitorilor înregistrat la finalul anului 2018, dar, dacă venim anul acesta şi avem o creştere cum am avut anul trecut de aproape 40 la sută atunci cifrele sunt altele.
Eu zic că nu vor mai fi aşa multe scăpări pentru că am înţeles că şi Consiliul Judeţean a luat măsuri şi a schimbat comisia de evaluare. Va fi un control mai riguros asupra celor care beneficiază de acest ajutor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap şi nu aş vrea să fiu înţeles greşit şi să consider pe toţi acei însoţitori ca şi cum nu ar trebui să beneficieze, sunt persoane care au dreptul sută la sută să beneficieze, care îşi fac treaba şi aşa cum spune legea au grijă de acea persoană cu handicap, dar sunt şi persoane care atunci când facem acele controale la trei luni vin în ţară repede, în rest sunt plecate ori lucrează pe la Bucureşti, ori prin oraş, ori prin străinătate, trebuie să le descoperim şi să anulăm acele indemnizaţii dacă cineva nu îşi face treaba”, a adăugat primarul municipiului Giurgiu.
El spune că bugetul municipiului Giurgiu pentru acest an este la fel ca cel de anul trecut şi „ne încadrăm ca anul trecut, nu facem investiţii”.
„Aşteptăm sume de la CJ ca să facem investiţii, acest buget este strict buget de funcţionare”, a încheiat primarul municipiului.
El spune că proiectele care se fac în oraş sunt cu fonduri europene şi sunt în implementare sau evaluare proiecte de aproape 85 de milioane de euro.
www.agerpres.ro