30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CENTRU MEDICAL REGIONAL INTEGRAT, LA IZVOARELE

Ambulanța Privată Giurgiu și Comuna Izvoarele au pus bazele primului Centru Medical Regional Integrat din mediul rural din județul Giurgiu

Vineri 05 mai 2023 a avut loc la Centrul Cultural din Comuna Izvoarele, județul Giurgiu primul eveniment de promovare a prevenției medicale și accesul populației din județul Giurgiu din mediul rural la servicii medicale de calitate organizat de Ambulanță Privată Giurgiu în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Comunei Izvoarele.

La eveniment au participat cetățeni din comuna Izvoarele, reprezentanți ai administrației publice locale, medicul de la centrul de Permanență Izvoarele, alți factori interesați în promovarea serviciilor medicale de calitate.

În cadrul evenimentului Adina Andreea Popa, manager de proiect a prezentate obiectivele proiectului ”Creșterea gradului de acces al populației la servicii medicale specializate la domiciliu prin înființarea serviciului de ambulanță privată în Județul Giurgiu”, finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 proiect ce își propune creșterea accesului populației din județul Giurgiu la servicii medicale specializate și de a oferi totodată servicii profesioniste contribuind astfel la creșterea calității vieții persoanelor din mediul rural și urban.

A doua secțiune de prezentări a adus in discuție promovarea sănătății care trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă, existând numeroase studii care demonstrează că prevenția salvează vieți iar analizele și testele de screening periodice sunt cele mai bune metode prin care o persoană poate avea grija de ea. Este foarte important să înțelegem că principiul „dacă nu mă doare, nu am nimic”, nu mai poate fi aplicat și că depistarea așa-numitelor „boli silențioase” poate fi realizată doar dacă pacientul este conștient de stilul său de viață și de riscurile la care este expus.

Au fost prezentate pachete de servicii medicale speciale pentru membrii comunității printre care enumerăm: Pachet Ecografie Abdominală, Pachet Diabet și Boli de Nutriție, Pachet Cardiologie, Pachet Ginecologie, Pachet Tiroida. Aceste pachete fiind gratuite pentru persoanele asigurate si contra cost pentru persoanele neasigurate.

Prezent la eveniment, medicul de familie Rodica Stoica, Centrul de Permanență Izvoarele, a subliniat necesitatea unor astfel de evenimente de informare a populației, accentuând faptul că prevenția ar trebui începută de la vârste fragede, de la preșcolari iar educația privind primul ajutor ar trebui predată obligatoriu in școli.

Psihologul prezent la eveniment, Cornel Bertea Hanganu a precizat că, pentru fiecare din noi, liniștea adusă de analize periodice e importantă pentru sănătatea emoțională cât și pentru sănătatea personală și ne pot atrage anumite semnale de alarmă atât de necesare pentru a se evita cronicizarea afecțiunilor medicale.

Primarul Comunei Izvoarele, domnul Silviu Cazacu a precizat ca astfel de evenimente de informare sunt importante pentru toți cetățenii comunei Izvoarele și își dorește, prin prisma faptului ca la nivel local, Izvoarele are servicii descentralizate (Centrul de permanență, Evidența populației, etc) ce deservesc comunele învecinate, înființarea primului Centru Medical Regional Integrat din mediul rural din județul Giurgiu finanțat cu fonduri europene din Programul Operațional Regional 2021-2027 si Programul Operațional Sănătate 2021-2027 fiind o prioritate in strategia de dezvoltare locală, Consiliul Local Izvoarele având disponibilitatea de a pune la dispoziție terenul necesar pentru acest proiect strategic.

Au fost pregătite pentru toți locuitorii comunei materiale informative tipărite ce vor fi distribuite de Ambulanță Privată Giurgiu in perioada următoare.

Punem comunitatea pe primul loc prin servicii medicale complete!

Vizitează www.ambulantagiurgiu.ro

Ambulanța Privată Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER