4 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CENTRUL DE ZI – NEINTERESANT PENTRU PĂRINŢII GIURGIUVENI: DOAR 11 LOCURI OCUPATE, DIN TOTALUL DE 30

Asta reise dintr-un comunicat de presă al DGASPC, care anunţă că „Centrul de zi “Luceafărul”, centru aparţinând Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, este ocupat la mai puţin de jumătate din capacitate, cu toate că serviciile oferite în acest centru sunt gratuite.

Centrul are drept scop prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor proveniţi din familii aflate în situaţii de dificultate. Beneficiarii serviciilor sociale acordate în centrul de zi sunt copii  cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani  care provin din familii care nu dispun de condiţii socio-materiale suficiente în ceea ce priveşte creşterea şi educarea lor, existând  riscul de abandon şcolar şi familial. 

Programul de funcţionare al centrului este între orele 7.00-19.00, de luni până vineri, copiii având posibilitatea de a beneficia de servicii specializate (în cadrul centrului există instructori de educaţie, asistenţi medicali, psiholog).

Centrul a fost înfiinţat în anul 2002 şi are capacitatea de 30 de locuri. “Prin serviciile oferite, venim în sprijinul familiilor din Giurgiu care au venituri reduse, insuficiente pentru a se întreţine. Cu toate că serviciile sunt gratuite, de mai multe luni, centrul este ocupat la doar jumătate din capacitate: în prezent, doar 11 copii frecventează acest centru. Aici sunt asigurate servicii de găzduire, supraveghere şi îngrijire pe timpul zilei, consiliere psihologică individuală şi de grup, pentru copii şi familie, asistenţă medicală primară, socializare şi petrecere a timpului liber. Copiii primesc 2 mese calde zilnic, precum şi o gustare, sunt ajutaţi la efectuarea temelor şcolare, socializează şi sunt sprijiniţi să-şi dezvolte deprinderi de viaţă independentă”, a declarat Emilian Rotaru,  şeful Centrului de zi „Luceafărul”.

Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la centrul de zi pot obţine toate informaţiile privind documentele  necesare înscrierii în centru la sediul din municipiul Giurgiu, strada 1 Decembrie 1918 nr. 83 sau la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din  cadrul Primăriei Giurgiu.”

 

                                                                                                                                                                                    

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER