18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CHIAR SE ÎNTÂMPLĂ ”MINUNEA”? SE VOR DA AMENZI PROPRIETARILOR DE CÂINI DIN GIURGIU?

Pe lângă veșnica și nerezolvata problemă a câinilor vagabonzi din oraș, mulți giurgiuveni se plâng – mai ales de când vremea s-a încălzit – de mizeria lăsată în urmă, peste tot, de câinii scoși de stăpânii lor în lesă la plimbare. Peste tot – în parcuri, pe trotuare, pe spațiile verzi de la blocuri – pietonii trebuie să pășească acum cu maximă atenție, ca să nu dea peste vreun ”noroc”, pe care, apoi, îl duc, vrând-nevrând, în casă, pe pantofi.

Asta pentru că, deși există demult o hotărâre a Consiliului local care le impune proprietarilor câinilor să aibă la ei, când își scot ”odraslele” la plimbare, măturică, făraș și pungi, ca să strângă în urma lor, nimeni nu ține cont de așa ceva.

Se pare că asta au observat – în sfârșit – și autoritățile noastre, care a decis să ia măsuri. Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat postat pe siteul Primăriei, care anunță acțiunile derulate de Poliția Locală în perioada următoare, acțiuni între care se numără și sancționarea nerespectării ” prevederilor privind creșterea și deținerea câinilor de domiciliu în municipiul Giurgiu, prevăzută de H.C.L.M. nr. 39/2014. Proprietarul animalului de companie trebuie să dețină, în momentul ieșirii pe stradă cu patrupedul, măturică, făraș și pungă pentru colectarea dejecțiilor acestuia, precum și carnetul de sănătate.”

Poate că, după ce s-ar aplica și amenzi pentru nerespectarea acestor prevederi, proprietarii patrupedelor vor avea mai multă grijă ce fac atunci când își scot animalele ”la aer”. Asta pentru că – este știut demult- românul nu știe decât de frică… din păcate!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER