6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CINCI KILOGRAME DE BIJUTERII DE AUR, CONFISCATE DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ LA GIURGIU

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, ascunse în compartimentul motor, mai multe pachete ce conținea bijuterii din metal de culoare galben și alb, pe care șoferul, un cetățean turc, intenționa să le introducă în țară fără documente legale.  

În data de 11.01.2023, în jurul orei 03.30, la PTF Giurgiu – Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară,  un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani, care conducea  un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Turcia.

La control, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, disimulate în compartimentul motor al autoturismului, mai multe pachete cu bijuterii ce păreau a fi din aur galben și alb, în cantitate totala de 5,016 kilograme, estimate la o valoare de 1.254.000 lei.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, acestea fiind reținute în vederea expertizării și continuării cercetărilor de către S.T.P.F. Giurgiu.

În prezent, față de cetățeanul turc, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă , faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Compartimentul Purtător de Cuvânt

din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER