30 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE E DE VINĂ PENTRU DEJA CELEBRELE PISTE DE BICLICLETE CE MAI AU PUȚIN ȘI TREC PRIN CURȚILE OAMENILOR DE PE GHIZDARULUI?

De câteva zile, apariția unor piste de biciclete cel puțin ciudate – ca să folosi un termen elegant – inflamează spiritele prin Giurgiu, în special în mediul on-line. Și pe bună dreptate, dacă e să analizăm cum sunt realizate și pe unde sunt trasate…

Dar, cum suntem, deja – neoficial – în campanie electorală, era inevitabil ca subiectul să nu fie exploatat electoral, iar ”vinovatul de serviciu” să fie – ca întodeauna, de altfel, pentru anumiți giurgiuveni – Primăria.

Doar că – surpriză: Primăria nu are niciun amestec în această lucrare, iar reprezentanții instiuției explică, foarte clar, care este situația de pe șoseaua Ghizdarulu:

Urmare a numeroaselor nemulțumiri lansate în spațiul online cu referire la pistele pentru biciclete de pe șoseaua Ghizdarului, precizăm că Primăria municipiului Giurgiu nu este răspunzătoare pentru neconformitățile unei lucrări care nu-i aparțin.

Întregul tronson de drum, aferent șoselei Ghizdarului, reabilitat recent, aparține Consiliului Județean și nu Primăriei municipiului Giurgiu.”

Așadar, Primăria nu are ”nicio treabă” cu lucrările de pe Ghizdarului.

Ce spune, însă, Consiliul Județean? După o lungă prezentare, plină de termeni tehnici, ajunge la concluzia că vinovată este… Uniunea Europeană!

U.A.T. Județul Giurgiu implementează începând cu data de 24.07.2019 proiectul „Modenizare DJ 503 : Giurgiu-Ghizdaru-Gara Sărnești-Gara Chiriacu-Toporu-limită județ Teleorman” cod SMIS 117661, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1: Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1: Interconectarea Regiunii Dunării, a Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, AP 1b – Legături rutiere, feroviare şi aeriene (depunerea proiectelor prin My SMIS), Apelul de proiecte nr. POR 2017/6/6.1/SUERD/1.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane din județul Giurgiu situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumului județean DJ 503 pe traseul Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stănești – Gara Chiriacu – Toporu – limită județ Teleorman, în conformitate cu practicile și politicile Uniunii Europene și în contextul implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de modernizarea a 32,11558 km de drum județean.

Principala activitate din cadrul acestui proiect este de execuție lucrări la obiectivul de investiții „Modernizare drumul judeţean DJ 503: Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stăneşti – Gara Chiriacu – Toporu – limită judeţ Teleorman”.

Pentru obținerea finanțării, prin Ghidul solicitantului este impusă realizarea de piste de biciclete, punctajul obținut fiind indispensabil. Acestea nu puteau fi executate decât pe acest tronson, dat fiind spațiul disponibil.

Menționăm faptul că pistele de biciclete sunt rezultatele proiectului și trebuie să fie realizate obligatoriu, la această etapă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER