27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE ŞI CUM ÎŞI BATE JOC DE BANII ŞI DE SĂNĂTATEA GIURGIUVENILOR?

Perioada premergătoare sărbătorilor pascale este tocmai bună pentru intensificarea controalelor la comercianţii de carne şi produse de carne. Iar aceste controale ar fi mai mult decât binevenite, cu condiția să fie făcute „pe bune”, iar cei controlaţi să nu se prevaleze de „pile, cunoştinţe şi relaţii”.

De o bună bucată de vreme, tot mai mulţi giurgiuveni se plâng de calitatea cărnii şi produselor de carne cumpărate – pe bani deloc puţini – de la un cunoscut comerciant din cartierul Tineretului. Şi nu puţini sunt cei care au semnalat probleme – unele chiar grave – legate de calitatea acestor produse, însă, se pare că de fiecare dată nu au fost luaţi în seamă, nici de cei care ar trebui să controleze aceste aspecte, nici de comerciantul respectiv, despre care se spune că se laudă cu „spatele” solid asigurat de nume sus-puse din instituții-cheie ale administraţiei giurgiuvene.

Cum spuneam la început, poate că nu ar fi rău că TOATE organele abilitate să îşi facă treaba şi să treacă la controale serioase, adevărate, care – dacă situaţia constatată o va impune – să se „lase” şi cu sancţiunile prevăzute de lege. Asta, până nu se întâmplă vreo nenorocire – vreun copil îmbolnăvit din cauza unei bucăţi de carne stricată pe care astfel de comerciaţi – fără scrupule şi, mai ales, fără frică – o vând sub ochii autorităţilor.

Probabil că, după Paști, cei de la OJPC, DSV şi alte astfel de instituţii vor da publicităţii rezultatele controalelor făcute în această perioadă. Aşteptăm să vedem dacă în aceste „raiduri” vor fi cuprinşi şi aceşti comercianţi „cu spate” sau vor fi, din nou, trecuţi cu vederea…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER