27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONSILIERII LOCALI SPUN ”PAS” MAJORĂRII COTIZAȚIEI LA A.D.I.

Unul din proiectele de hotărâre dezbătute marți de consilierii locali a vizat majorarea cotizației stabilite de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Sănătate Asigurată prin Apă Curată”. Consilierii au respins propunerea de majorare a acestei cotizații, pentru că suma cerută de ADI nu a fost stabilită în funcţie de numărul celor care locuiesc efectiv în oraş, ci în funcţie de ultimele date statistice privind numărul de locuitori.

”Până acum plăteam 5.000 de lei, era normal, pentru că această Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară ”Sănătate Asigurată prin Apă Curată” are nevoie de un aparat propriu care să funcţioneze, să gestioneze serviciul public de alimentare cu apă, să se ocupe de bunul mers al acestui serviciu şi să ţină legătură cu toţi membrii ADI-ului pentru implementarea de programe. (…) Acum a venit o nouă conducere la ADI „Sănătate Asigurată prin Apă Curată” care, nici mai mult nici mai puţin, a luat o decizie şi a stabilit să se modifice regula şi să nu se mai plătească cum a fost statutul, ci în funcţie de locuitori şi Primăriei Giurgiu i-au stabilit 69.000 de lei de plată”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

El spune că nu i se pare normal ca municipalitatea să plătească această nouă cotizaţie ca ”să fie susţinuţi doi oameni din conducerea ADI să îşi cumpere maşină, în condiţiile în care nu s-au strâns toţi banii de la toţi membrii ADI”.

”Nu aveam cum să angajez o astfel de cheltuială fără acordul dumneavostră, al consilierilor locali, așa că acum vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă trebuie să plătim aceşti bani, dacă este bun acest criteriu al populaţiei, nici măcar numărul acela nu este corect. Cei de la gunoi ne-au calculat la 61.000 de locuitori, cred că după Wikipedia, pentru că nu apare nicio cifră statistică în acest sens, cei de la apă ne iau după 69.000 de locuitori, noi avem taxa de habitat, oameni număraţi la fix, aşa, cu poliţia locală, verificaţi care mai locuiesc în oraş vreo 46.000 de locuitori. Vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă trebui să plătim aceşti bani şi să informăm apoi ADI de decizia dumneavoastră”, le-a spus primarul Nicolae Barbu consilierilor locali.

Unii consilieri au spus că nu li se pare corect ca municipalitatea să plătească această nouă taxă, iar alţii au arătat că ar fi de acord cu noua cotizaţie sub rezerva modificării acestei sume aferente pentru 69.100 de locuitori, la 45.000 de locuitori care sunt acum în oraş.

Supus la vot, proiectul de hotărîre a fost respins, 17  din cei 19 consilieri locali  votând împotriva noii cotizaţii stabilite de ADI, ceilalți doi, abținându-se.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER