30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTINUĂ CONTROALELE LA STĂPÂNII DE CÂINI DIN ORAȘ

Echipe mixte din cadrul DSVSA, IPJ (Birourile de Ordine Publica și Protecția Animalelor), IJJ, Politia Locala și Primăria Giurgiu au participat aseară la o nouă activitate de control pe străzile Soarelui și Tudor Vladimirescu.

Acțiunea a vizat și de această dată conștientizarea proprietarilor de câini cu privire la obligativitatea de a-i steriliza si microcipa, pentru a limita astfel înmulțirea câinilor din stradă.

Din păcate, cei mai multi dintre cetatenii verificați nu aveau câinii sterilizați, astfel că au fost întocmite procese verbale prin care li s-a pus în vedere sa intre în legalitate în termen de 30 de zile.

Reamintim faptul că Primăria municipiului Giurgiu a început o campanie de prevenire a abandonului și informare a populației cu privire la valoarea amenzilor pe care le riscă dacă nu își sterilizează și microcipează câinii încă din luna iulie.

Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.

Astfel de acțiuni vor continua și pe alte străzi din municipiul Giurgiu cu sprijinul instituțiilor menționate anterior, de al căror sprijin am beneficiat pe această perioadă.

Primăria municipiului Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER