27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTROALE ALE ISU ÎN ŞCOLI. SE VERIFICĂ AUTORIZAŢIILE DE SECURITATE LA INCENDIU

Peste 40 de instituţii de învăţământ din judeţ nu deţin, în prezent, autorizaţie de securitate la incendii, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU Giurgiu), Florin Neguţ.

Potrivit sursei citate, comisii mixte formate din reprezentanţii ISU, ai Inspectoratului Şcolar, ai Instituţiei Prefectului şi ai IPJ vor efectua controale la toate unităţile şcolare din judeţ, în perioada 4-8 septembrie, în vederea verificării siguranţe la incendii.

„S-au constituit comisii mixte formate din reprezentanţi ISU, de la Prefectura Giurgiu, IPJ şi Inspectoratul Şcolar pentru verificarea siguranţei în şcoli în caz de incendii şi începând de astăzi, 4 septembrie, şi până vineri, 8 septembrie, reprezentanţii acestor comisii vor efectua controale pentru verificarea siguranţei în şcolile din judeţ în caz de incendii. Din informaţiile pe care le deţinem la această dată, un număr de 44 de instituţii de învăţământ din judeţ nu au autorizaţii de securitate la incendii, nouă unităţi şcolare au autorizaţii, iar 215 unităţi şcolare nu necesită aceste autorizaţii pentru că au fost construite când erau în vigoare alte legi”, a precizat Florin Neguţ.

El a informat că termenul până la care unităţile şcolare pot obţine aceste autorizaţii de securitate la incendii a fost prorogat până la data de 30 septembrie, iar prin controalele desfăşurate în această perioadă pompierii verifică dacă, în noul an şcolar, cursurile se pot desfăşura „în condiţii de siguranţă pentru elevi”.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER