19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CORONAVIRUS, 1 APRILIE: 96 DE CAZURI NOI, 61 DE PACIENȚI VINDECAȚI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 01.04.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 9.794 (dintre care 96 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 7.466;
  • în carantină la domiciliu – 692 depersoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 568 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 24.839 de persoane, dintre care 121 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 2.264 de cazuri active, dintre care 1.696 spitalizați și 568 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 28 martie a.c. a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 93 de ani, care prezenta comorbidităţi. La data de 29 martie a.c. a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin din județul Giurgiu, în vârstă de 54 de ani, care prezenta comorbidități, iar la data de 30 martie a.c. a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin din județul Giurgiu, în vârstă de 72 de ani, care prezenta comorbidități. Toate cele trei decese precizate s-au produs la o unitate spitalicească din județul Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 64.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 31 martie a.c., 142 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiuau desfășurat 68 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 31.03.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 74 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

Echipaje mobile din cadrul I.S.U.J. Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din localitățile: Joița, Mihăilești, Săbăreni, Ogrezeni, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Florești Stoenești, Ghimpați, Roata de Jos.. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din localități, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER