19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TESTELE FALSE COVID – TOT MAI DESE ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat patru cetățeni de naționalități diferite care au prezentat autorităţilor competente, teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2. Doi dintre aceștia, români, doreau să intre pe teritoriul Bulgariei, ceilalți doi, bulgari, doreau să intre în România.

La  data de 31.03.2021, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, doi bărbați, în vârstă de 51 de ani, respectiv 19 ani, de naționalitate bulgară, care au prezentat pentru control teste PCR ce rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2,cu scopul de a călători în România.

Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-a prezentat pe sensul de ieșire din ţară, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, însoțit de o femeie, în vârstă de 26 de ani, ambii din România, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR ce rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2,cu scopul de a li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele prezentate sunt false.

Cei doi bulgari au declarat polițiștilor de frontieră faptul că au cumpărat testele PCR negative, de la o persoană necunoscută, plătind câte de 50 de euro fiecare.

Cei doi români au declarat polițiștilor de frontieră că au obținut testele PCR de la o clinică din municipiul București, însă nu au putut oferi detalii suplimentare care să conducă la stabilirea identității persoanei care le-a întocmit.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cei doi bulgari au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de cei doi români, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

Aceștia au renunțat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER