27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CUM ÎNCEPE ANUL ÎN VAMA GIURGIU? DOCUMENTE FALSE ȘI MAȘINI FURATE…

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei GiurgiuI.T.P.F. Giurgiu au depistat doi cetățeni de origine iraniană care a prezentat la controlul de frontieră  documente de identitate luxemburgheze false.

În data de 06.01.2019, în jurul orei 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, călătorind într-un autocar aparținând unei firme de transport internațional, două persoane de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră documente de identitate  ce avea însemnele autorităților luxemburgheze.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că

documentele prezentate de cei doi pasageri  nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Pe timpul cercetărilor, bărbații au declarat că sunt de origine iraniană, iar documentele false le-au procurat în Turcia, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc,  plătind suma de 7000 dolari  și intenționau să călătorească într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele și documentele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Autocamion, căutat de autorităţile din Spania, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean moldovean care conducea un autocamion marca Iveco, căutat de autorităţile din Spania.

În data de 07.01.2019, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul moldovean B.A., în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autocamion, marca Iveco, fabricat în anul 2015.

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Spania, la data de 05.01.2019.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul moldovean a declarat că autocamionul nu îi aparține, el fiind angajatul unei firme de transport internațional și  nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta era căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de 185.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului P.F Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

    

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu,

Comisar șef de poliţie Cazacu Danut

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER