27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CUM SCĂPĂM DE STRĂZILE INUNDATE LA FIECARE PLOAIE?

Pentru că, în ultima perioadă, oraşul a fost greu încercat de ploi, care au inundat, de fiecare dată, cea mai mare parte a străzilor din oraş, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a convocat miercuri o intalnire de lucru cu reprezentantii Apa Service, ai GSP (maturat stradal), Poliției Locale si viceprimarul Ionut Cioacă, în încercarea de a găsi soluţii pentur ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Principala cauză pentru care anumite zone se inundă este faptul că sistemul de colectare este subdimensionat, invechit si nu mai corespunde cu volumul are de apa colectat, in contexul in care foarte multe strazi s-au asflatat si zonele s-au populat.

Cea mai mare problema se afla la bazinul colector de la stadion, conceput in anii ’60, la prima sistematizare a orașului si care incepand cu anii ’70 a inceput sa primească apă din sos.Bucuresti, apoi parte din Tineretului, Negru-Vodă, ulterior in anii 2000 din Obor, cartierul Teatrul de Vara, partial din Ramadan, fara sa-si mareasca capacitatea de colectare. In concluzie, circa 80% din volum, este preluata de acest colector de la stadion.

Pe termen scurt, mediu si lung, pentru rezolvarea situatiilor neplacute, atunci cand ploua abundent, asa cum s-a intamplat vara aceasta, s-au stabilit o serie de masuri. 

În primul rând, cu un utilaj special va fi dragat canalul pentru marirea volumului de colectare, prin indepartarea mâlului și a mizeriei adunate care ocupa din spatiu, curatare care va fi efectuata in toate cele 6 bazine si pe sistemul de colectare secundar si principal, vor fi verificate racordurile si se va face o investitie urgenta intr-o pompa mai puternica in colectorul de pe Berzei.

Împreuna cu angajatii GEP, reprezentantii Apa Service vor verifica si curăța grilajele si geigerele in zonele vulnerabile.

Pe termen mediu, in zona Ramadan va fi executata o instalatie pluviala care va varsa apa colectata gravitational in Berzei, ulterior pompata cu instalatii moderne si nu in ultimul rand vor fi exinse bazinele colectoare existente. In plus, factorii de decizie au conchis necesitatea si executarea unei rețele colectoare separate la Dunăreana.

Pe termen lung este luată în calcul redimensionarea si modernizarea intregului sistem de canalizare care sa corespunda nevoilor actuale – anunţă reprezentanţii Primăriei, pe pagina oficială de facebook.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER