20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CUTREMURULUL… ANIVERSAR

Spaima de un cutremur mare este din ce în ce mai prezentă în rândul românilor, iar unii par a profita de asta. Altfel, nu se explică cum apar atâtea „aplicaţii-minune” care te anunţă relativ din vreme că ar urma un cutremur, în condiţiile în care nici cele mai mari institute specializte în seismologie la nivel mondial nu reuşesc, la această oră, să anunţe un cutremur înaintea producerii sale decât, cel mult, cu câteva secunde.

Şi totuşi, la noi, la români, s-au găsit unii „deştepţi” care, vezi Doamne, ştiu exact când se va produce cutremurul. Aşa că dau alarme. Aşa s-a întâmplat – să fie oare pură coincidenţă – şi joi noapte, adică în ajunul îmăplinirii a 40 de ani de la marele cutremur din 77.

Panică, nebunie, dar şi glume, multe glume… Cum altfel să interpretezi o alarmă care te anunţă că urmează un cutremur de… 10 grade?!!!

Din păcate, au fost şi unii care chiar au crezut această aberaţie, s-au repezit şi şi-au luat copiii ca să-i scoată din case, speriind şi vecinii. Evident, totul în zadar…

Acum, apar tot felul de scuze, explicaţii şi aşa mai departe. Vorba unui utilizator de facebook: „dacă unul s-a aruncat pe geam de la etaj şi şi-a spart capul din cauza acestei alarme, cine răspunde”?

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER