27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”DACĂ VREI CU ADEVĂRAT, POȚI!” TRAFICANȚI DE DROGURI, REȚINUȚI ÎN GIURGIU!

…și nu este vorba despre unul, ci despre două cazuri diferite, rezolvate în doar câteva zile de polițiștii giurgiuveni:

În urmă cu două zile, polițiștii antidrog ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu,  sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au depistat în trafic, în Giurgiu, doi bărbați, având asupra lor cocaină și heroină.

Cei doi, de 26 și 33 de ani, se  deplasau cu un autoturism pe raza municipiului Giurgiu, unde ar fi vândut 5 grame de cocaină.

Asupra lor au fost descoperite un gram de cocaină și unul de heroină.

Tânărul de 26 de ani, șoferul autoturismului, a fost condus la spital, iar în urma testării și recoltării probelor biologice, s-a stabilit prezența în organism a unor substanțe psihoactive.

Ieri, 18 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T.  din Giurgiu au dispus reținerea pentru 24 de ore a celui în cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de droguri de mare risc, fără drept, consum propriu și deținere de droguri de mare risc, în vederea vânzării.

Astăzi, Tribunalului Giurgiu a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu jandarmi din Giurgiu.”

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au documentat și probat activitatea infracțională a 4 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Un tânăr, de 24 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

Luni, 18 februarie a.c., au efectuat 2 percheziții domiciliare în municipiul Giurgiu, la locuințele uneia dintre persoane, un tânăr de 24 de ani, din municipiul Giurgiu.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate substanțe susceptibile a fi droguri, precum și înscrisuri ce pot servi ca mijloace de probă.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani, fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Tânărul  de 24 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare a unui minor la cumpărarea de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc fără drept, în vederea consumului propriu și punere la dispoziție a locuinței, în vederea consumului ilicit de droguri, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Din cercetări, a reieșit că, în cursul anului 2018, persoana în cauză, prin intermediul unei minor, ar fi achiziționat heroină, din municipiul București, destinată atât consumului său propriu, precum și vânzării, către alți consumatori, din municipiul Giurgiu.

Totodată, din investigații a rezultat că, în cursul aceluiași an, același tânăr, în mai multe rânduri, ar fi pus locuința sa la dispoziția mai multor persoane, pentru  consum de heroină.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din Giurgiu.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER