27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CE SURVOLEAZĂ UN ELICOPTER ZONA GIURGIU?

Un elicopter al IGPR supraveghează, în perioada sărbătorilor pascale, traficul rutier pe drumurile naţionale din judeţ care fac legătura cu frontiera cu Republica Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

„Având în vederea apropierea sărbătorilor pascale şi faptul că în ultima perioadă, dar şi în aceste zile de sărbătoare, traficul a fost şi se preconizează că va fi aglomerat în zona de frontieră, în vederea prevenirii ambuteiajelor, pentru o mai bună monitorizare şi repartizare a echipajelor de poliţie rutieră de la sol acolo unde pot apărea blocaje sau accidente rutiere grave, dar şi pentru monitorizarea altor infracţiuni care se pot produce în apropierea frontierei, IGPR a venit în sprijinul IPJ Giurgiu cu un elicopter care va survola drumul naţional 6 şi drumul naţional 5, principalele drumuri naţionale din judeţ care fac legătura cu Punctul de Frontieră Giurgiu – Ruse, Bulgaria”, a precizat Cornel Vasilache.

El a afirmat că echipajele din elicopterul IGPR observă şi transmit echipajelor de la sol zonele „fierbinţi” din trafic, această comunicare fiind benefică pentru „o mai bună operativitate şi dirijarea echipajelor de poliţie acolo unde se produc evenimente rutiere”.

Elicopterul IGPR va acţiona în zona de frontieră în perioada 10-17 aprilie, dar este posibil ca acţiunile de acest fel să continue şi în perioada minivacanţei de 1 mai.

În ultima perioadă, traficul pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu a fost aglomerat, una dintre cele două benzi de circulaţie Bucureşti-Giurgiu fiind ocupată în unele zile şi până în apropiere de localitatea Jilava de tiruri care aşteptau trecerea frontierei spre Bulgaria. Circulaţia pe o singură bandă de mers a dus la producerea unor accidente rutiere, de multe ori nu au putut fi efectuate depăşiri, iar unii şoferi sau pasageri au decedat după ce autovehiculele în care se aflau au intrat în tirurile staţionate pe DN 5.

Ca urmare a colaborării cu echipajele din elicopterul MAI, numai la finalul săptămânii trecute echipajele de poliţişti rutieri giurgiuveni au aplicat 461 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 210 sancţiuni au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, valoarea totală a sancţiunilor fiind de peste 95.000 de lei, totodată fiind reţinute şi 26 de permise de conducere şi retrase 13 certificate de înmatriculare.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER