18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE LUNI, CET PORNEȘTE CAZANELE. CĂLDURĂ ÎN INSTITUȚIILE PUBLICE

Începând de luni toate unitățile de învățământ și instituțiile publice racordate la sistemul centralizat al G.E.P vor beneficia de căldură. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Barbu, într-o recentă conferință de presă:
”Probele au fost făcute. De luni vom da drumul la căldură în sistemul public, dar și administrațiilor de locatari care au cerut acest lucru,” a precizat primarul Nicolae Barbu.

Global Energy Production aduce la cunoștința consumatorilor faptul că se primesc în continuare cereri pentru furnizarea agentului termic înaintea datei de 1 noiembrie 2018.

Reamintim faptul că luna trecută, consilierii locali au aprobat hotărârea de Consiliu Local pentru stabilirea noului preț al gigacaloriei. Astfel că, începând cu data de 1 noiembrie, dată la care toți utilizatorii vor beneficia de agent termic, prețul gigacaloriei va crește de la 383 de lei (preț aprobat în ședință de consiliu în anul 2012) la 416 lei.
Motivele pentru care operatorul SC. Global Energy Production a trebuit să majoreze prețul gigacaloriei au fost majorarea prețului la gazele naturale din ultimii 5 ani cu aproximativ 45%, creșterea salariului minim pe economie cu 237% în ultimii 5 ani și nu în ultimul rând creșterea ponderii pierderilor tehnologice în rețelele de transport și distribuție cu 45%, creștere generată de deconectarea masivă a consumatorilor de energie termică de la sistemul de încălzire centralizat.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER