16 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DECIZIE DE ULTIM MOMENT: ELEVII DIN CLASELE TERMINALE MERG LA ȘCOALĂ – ÎN FORMAT FIZIC – CHIAR DACĂ INCIDENȚA CAZURILOR COVID DEPĂȘEȘTE 3 LA MIE

O nouă hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost emisă vineri seara.

Pe lângă actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune caratina, hotărârea cuprinde și un articol ce îi vizează pe elevii din clasele terminale.

Astfel, potrivit CNSU, aceștia își vor continua cursurile în format fizic indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Iată textul integral al noii hotărâri:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 11 din 19.02.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER