27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TESTELE FALSE COVID – ”TENDINȚA DE PRIMĂVARĂ” LA VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat mai mulţi cetățeni români care au încercat să intre în Bulgaria,prezentând autorităţilor competente, teste negative false pentru infecţia cu COVID-19, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică adoptate de autoritățile din Republica Bulgaria.

În data de 03.03.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de ieșiredin ţară, la intervale diferite de timp,cinci cetăţeni români, careau prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2,pentru a li se permite intrarea în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, polițiștii de frontieră auefectuat verificări suplimentare,  constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menționateîn documente, acestea fiind false.

Ca urmare a celor constate, trei dintre cetățenii românisunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoanele în cauză au renunțat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilorsă fie luate măsurile legale ce se impun.

                  

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER