15 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEPUTATUL GABRIELA HORGA: ”PROIECTELE PNL PENTRU GIURGIU PRIND VIAȚĂ!”

Administrația PNL a județului Giurgiu a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene fișele proiectelor pentru finanțarea din Planul National de Redresare și Reziliență, după cum o arată deputatul Maria Gabriela Horga într-o declarație politică.

De asemenea, liberalii care conduc județul obțin bani și de la bugetul de stat pentru finalizarea a două drumuri județene și pentru deblocarea situației financiare a municipiului Giurgiu, finanțări ce vor aprobate prin două hotărâri de guvern.

Cu câteva zile înainte de a prelua mandatele, Dumitru Beianu, președintele CJ Giurgiu și primarul municipiului, Adrian Anghelescu au mers la Oradea, pentru a învăța din experiența admnistrativă dobândită de Ilie Bolojan, fost primar și actual președinte al CJ Bihor. Vizita de atunci a fost privită poate de unii cu scepticism. Ce legătură să aibă un județ prosper din Vestul României cu județul Giurgiu, unul din cele mai sărace din România, mai ales după ultimii ani de administrație PSD?

De fapt, români harnici sunt peste tot, politicienii trebuie doar să fie în pas cu timpul, să propună modele moderne de dezvoltare, bazate pe investiții.

Administrația  PNL a făcut în doar 5 luni, mai mult decât PSD în 4 ani, încercând în același timp să schimbe modelul de dezvoltare din județ!

Concret, echipa PNL a transmis  proiectele pentru finanțare din Planul de Reziliență, printre care cele mai importante sunt cele de sănătate și cele de educație: un campus de învățământ dual și un nou amplasament pentru două noi secții cardiologie și oncologie și extinderea proiectului pentru realizarea unui nou spital; amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean, studiul de fezabilitate și PUZ-ul vor fi finalizate în aprilie, la timp pentru a fi inclus în lista de proiecte PNRR.

”Când vine vorba de fonduri europene, putem rostogoli la nesfârșit termeni pretențioși, care dau bine pe rețelele de socializare. Pe mine mă preocupă mai mult problemele reale din județ. Pacienții cu probleme trebuie să meargă la București și asta este o problemă urgentă de sănătate. Adolescenții pică pe capete la Bac și asta le limitează opțiunile în viață. Noi vrem să le dăm acestor oameni o șansă la normalitate. PSD își dorește oameni săraci, lipsiți de educație, pe care să îi poată cumpăra ușor”, a declarat Maria Gabriela Horga, deputat PNL.

Proiectelor transmise de administrația locală li se adaugă și proiectele ministerelor de resort de interes pentru județul Giurgiu, incluse în Plan deja, cele de infrastructură, rețeaua de gaze și de apă și canal (proiectul SC Apa Service) și cele de irigații, cum ar fi amenajarea Giurgiu-Răsmirești.

Guvernul a început lucrările la centura municipiului Giurgiu, s-a reluat contractul pentru centura Mihăilești, s-a semnat contractul pentru podul de la Grădiștea și tronsonul de cale ferată, s-a aprobat hotărâre de guvern de exproprieri și începe execuția, s-au aprobat indicatorii tehnico economici pentru modernizarea portului Giurgiu.

Pentru prima dată s-au făcut în Giurgiu parteneriate pentru învățământ dual pentru pregătirea forței de muncă de care angajatorii din județ au nevoie. Giurgiu era printre ultimele trei județe din țară fără învățământ dual!

Iar dacă vorbim de plățile din PNDL 2, Guvernul PNL a plătit în doar un an cât PSD în 3 ani! De exemplu, doar decontările Ministerului Dezvoltării pentru investițiile din judetul Giurgiu, făcute în februarie se ridică la peste 15 milioane lei, iar luna aceasta au fost făcute plăti până acum de aproximativ 10 milioane lei.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER