27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEȘI SUNTEM, ÎNCĂ, SUB AVERTIZĂRI METEO, SITUAȚIA DIN JUDEȚ ÎNCEPE SĂ REVINĂ LA NORMAL

Este concluzia ce se desprinde din cel mai recent comunicat de presă al CJSU, cel emis marți, la ora 15:

”1. Informări/ Avertizări:

ANM a emis Atenționare meteorologică:

– COD GALBEN pentru perioada 19.03.2018, ora 18:00 – 20.03.2018, ora 15:00, pentru precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă, ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei și intensificări ale vântului.

ANM a emis Informare meteorologică:

– pentru perioada 19.03.2018, ora 18:00 – 20.03.2018, ora 21:00, pentru precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă, ninsoare, polei și vreme deosebit de rece.

 

  1. Situație operativă și U.A.T.-uri afectate

La nivel județean, nicio unitate administrativ-teritorială nu mai este afectată din cauza codurilor hidro sau meteo.

De menţionat este faptul că pe întreaga perioadă în care judeţul s-a aflat sub incidența codului galben anterior menționat nu au existat drumuri blocate sau restricționate circulației, pe teritoriul județului acționându-se cu aproximativ 160 tone sare și un număr total de 25 de utilaje de deszăpezire. În acest moment toate căile de comunicație rutieră sunt practicabile pentru toate categoriile de autovehicule.

De asemenea, nu au fost localitatăți fără energie electrică, înregistrându-se doar apeluri referitoare la deranjamente individuale pe rețelele de joasă tensiune, care au fost remediate de către echipajele ENEL. În acest moment nu sunt locuințe fără energie electrică.

 

  1. Situația hidro-meteorologică

În ultimele 24 de ore pe raza județului Giurgiu s-au înregistrat precipitații sub formă de zăpadă la următoarele stații pluviometrice: Malu Spart pp=9.2 l/mp, sz=4 cm; Poenari pp=8.0 l/mp, sz=4 cm; Grădinari pp=11.5 l/mp, sz= 4 cm; Mihăilești pp=10.3 l/mp, sz=6 cm și Făcău pp=11.1 l/mp, sz=5 cm.

Întrucât râurile interioare care străbat teritoriul județului Giurgiu au un regim de curgere normal, nivelurile și debitele aflându-se sub cotele de atenție (în scădere), s-a dispus ieșirea din dispozitivul de apărare.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER