20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DESPRE DROBUL DE SARE ŞI SECETA DE VARĂ…

A venit vara, lumea se gândeşte tot mai mult la concedii, ştirile sunt din ce în ce mai „rarefiate”, aşa că jurnaliştii profită din plin de orice, pentru a scoate o ştire – mai răsuflată, mai trasă de păr, cum o fi, numai ştire să fie…

Şi cum politica este dintotdeauna punctul forte al românului – că doar se ştie că la politică şi la fotbal este expert oricine – evident, politica trebuie să dea şi „breaking news”-urile, mai ales acum, pe „seceta de vară” (secetă de subiecte).

Aşa că ce subiect mai bun ar putea fi exploatat acum la maxim decât deja celebra remaniere – demitere, schimbare ori ce-o mai fi – a Guvernului. „Grindeanu îşi dă demisia!” „Grindeanu nu vrea să demisioneze! Dragnea îl demite!” „Se schimbă tot Guvernul!” „Nu se schimbă Guvernul, în întregime, ci doar… 3-5-20 (depine de jurnalist şi de sursă)  miniştri”…

Cam astea sunt titlurile ce sufocă, efectiv, internetul în aceste zile. Asta, în ciuda faptul că mult-discutata evaluare a miniştrilor Guvernului Grindeanu de-abia s-a terminat şi că, oficial, nu s-a luat nicio decizie în privinţa acestui Guvern.

Sigur, orice este posibil. Este posibil ca miercuri premierul să demisioneze sau să rămână fără sprijin politic. La fel cum este posibil să fie înlocuiţi o parte din miniştri. La fel cum este posibil să nu apară nicio schimbare, nici în conducerea, nici în structura şi componenţa Guvernului. Asta o vom afla miercuri.

Dar, până atunci, speculaţiile sunt „în floare”, titlurile bombastice abundă – chiar dacă se contrazic flagrant – iar aşa-numita criză din PSD este adevărată mană cerească pentru presa românească, la început de vară, la început de „secetă”.

Va trece şi ziua de miercuri. Se vor anunţa, oficial, rezultatele evaluărilor şi măsurile decise de PSD. Se va mai „toca”, probabil câteva zile acest subiect, până se va „ofili”. Şi după asta, ce titluri vor mai ţine capul de pagină?

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER