27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DESPRE FESTIVAL, PROMISIUNI ȘI ”OAMENI DE CUVÂNT”…

Este vorba despre Festivalul ”Marin Ghiocel”, iar subiectul a fost abordat de primarul Nicolae Barbu, în conferința de presă de miercuri, 5 septembrie.

Edilul a explicat cine și cum va plăti organizarea acestui eveniment – gândit, inițial, ca unul special, care să marcheze anul Centenarului și la Giurgiu:

”Până în acest an, fiecare ediție a Festivalului fusese organizată, în colaborare, de Consiliul Local și cel Județean, care împărțeau cheltuielile (mai mult sau mai puțin egal…) Anul acesta, ne propusesem să organizăm nu două, ci trei zile de Festival, cea de-a treia fiind gândită ca una specială, care să marcheze anul Centenar. După calculele făcute, cheltuielile ar fi fost în jur de 300.000 de lei.

În primăvară, la o primă discuție cu președintele CJ, ni s-a spus că instituția nu poate acoperi decât 100.000 de lei… am fost de acord, atunci, ca restul să fie acoperiți din bugetul local.

Timpul a trecut și, cu circa o lună înaintea evenimentului, ne-am trezit cu o adresă oficială din partea CJ, în care eram anunțați că acesta nu poate să asigure niciun leu pentru Festivalul Marin Ghiocel, pentru că nu are bani!

În aceste condiții – dat fiind faptul că deja pregătirile erau avansate – a trebuit să reacționăm rapid. Și am decis că festivalul se va desfășura – ca și până acum – doar două zile, limitându-ne strict la ce avem…

Vom susține singuri evenimentul, pentru că nu putem întrerupe o tradiție frumoasă… Din păcate, va trebui să mutăm și locul de desfășurare, de la Teatru, la Ateneu.

Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar nu pot să înțeleg cum se face că, în timp ce pentru acest festival – pentru care, repet, exista promisiunea fermă că se vor asigura 100.000 de lei – nu sunt bani, același Consiliu Județean aprobă, în ședința de săptămâna trecută, peste 200.000 de lei pentru niște sensuri giratorii la Bolintin…

Pentru asta se găsesc bani? Păi dacă e așa, ne asociem și noi, municipiul, cu CJ și facem și noi – pe banii CJ – niște sensuri giratorii, reparăm niște străzi…

Pentru mine, un lucru este clar: omul care n-are cuvânt, are valoare zero!”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER