27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INSPECTORATUL ȘCOLAR – INTERESE, JOCURI ȘI INFLUENȚE POLITICE

”Ceea ce s-a întâmplat cu Gigi Oprișan a fost o adevărată mascaradă: primește, la Giurgiu, calificativul ”Foarte bine”, când hârtia ajunge la București, rămâne doar ”Bine” și, după ce Gigi Oprișan contestă, primește ”Nesatisfăcător”… Am spus că nu voi comenta acest subiect, dar acum, când s-a lămurit, pot vorbi deschis despre asta”, a declarat primarul Nicolae Barbu, care spune că destituirea acestuia a fost rezultatul unor interese, jocuri și influențe strict politice.

Edilul mai spune că ”povestea” de la ISJ a fost ”cu direcție clară, de la un secretar de stat, susținută de un fost președinte de organizație județeană PSD, care a mers personal la Minister pentru mazilirea lui Oprișan”.

A urmat, apoi, un proces în Justiție, proces câștigat – a adevărat, provizoriu, până se judecă pe fond – de Gigi Oprișan, care luni a revenit pe funcția de inspector școlar general.

”Ce s-a întâmplat în cele trei luni în care Oprișan nu a condus Inspectoratul? S-au emis decizii ale Consiliului de Administrație ilegale, pentru că acest consiliu s-a întrunit cu 7 membri, nu cu 9, așa cum este obligatoriu, prin lege. Asta pentru că atât Gigi Oprișan, cât și fostul inspector adjunct au fost excluși din CA, fără a mai fi, însă, înlocuiți. Așa că acest Consiliu a funcționat ilegal, deci, toate deciziile sunt nule…

Doamna – temporar – inspector școlar general (și-a împlinit și visul ăsta…) nu a semnat niciun document cât a îndeplinit această funcție, așa că toate numirile directorilor din această perioadă sunt nule, neexistând niciun document …

Doamna a tot schimbat directori prin oraș ”pe sprânceană”, numind persoane care n-au nicio calificare. Un exemplu: după ce faci zob Liceul Economic, ești pus director la Școala 4, unde există proiect european… Păi, cum să poți colabora cu astfel de oameni?

Cum să pui inspector o persoană fără studii de specialitate, doar pe baza relațiilor de rudenie cu cineva?

Vreau să fiu bine înțeles: nu politizez numirile directorilor, dar sunt oameni foarte buni – vorbesc pe partea administrativă, de management – cu care am lucrat ani de zile foarte bine, fără să mă intereseze cine i-a pus pe acele funcții, iar acum astfel de oameni sunt schimbați… De ce?

Una peste alta, știu că Gigi Oprișan va trimite la Minister un dosar cu tot ce s-a întâmplat la Inspectoratul Școlar în ultimele trei luni și, mai devreme sau mai târziu, cea care a fost – temporar – inspector școlar general va da socoteală pentru ce a făcut acolo în această perioadă” – spune primarul Nicolae Barbu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER