29 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DIN NOU, BUNURI CONFISCATE ÎN VAMĂ. VALOAREA: APROAPE UN MILIARD DE LEI VECHI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.500 articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român și trei cetățeni turci  au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 28-29.07.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele a patru autocare, cantitatea totală de 3.586 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetăţeni turci și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 26 și 41 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverși cunoscuți, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 811.510 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Agent șef adjunct de poliție Cocoru Alina

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER