27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DOUĂ ACCIDENTE, ACEEAŞI CAUZĂ: BĂUTURA… „BAT-O VINA”

Duminică, 19 noiembrie a.c., pe raza județului Giurgiu s-au produs două accidente rutiere pe fondul consumului de alcool, în primul dintre acestea un tânăr lovind cu autoturismul un cap de pod iar în cel de-al doilea un bărbat a intrat cu autovehiculul într-un sens giratoriu și s-a autoaccidentat.

Astfel, în jurul orei 04.40, un tânăr, de 18 ani, din comuna Băneasa, județul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool dar și a lipsei de experiență în conducere, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul autoturismului și a lovit un cap de pod din beton aflat în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a tânărului, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale și investigații.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,53 mg./l. alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în data de 19.11.2017, în jurul orei 19.00, un bărbat de 45 ani, din județul Argeș în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 5, la intersecția cu Drumul Național 5A, în localitatea Adunații Copăceni, pe fondul consumului de alcool, nu a adaptat viteza în mod corespunzător la intrarea în sensul giratoriu, a pătruns prin interiorul acestuia oprindu-se pe alveola ce desparte sensurile de intrare pe D.N. 5A.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni, din municipiul București, în vederea acordării de îngrijiri medicale și investigații.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07mg./l. alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în cauză dosare penale în care efectuează cercetări față de cele două persoane sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului- anunţă, într-un comunicat de presă, reprezentanţii IJP Giurgiu.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER