27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VINE IARNA, POLIŢIA „IA LA PURICAT” TRANSPORTURILE DE LEMNE

Aproape o sută de persoane au fost legitimate, 81 de autovehicule au fost verificate şi au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 17 mii de lei de către poliţiştii structurilor de ordine publică din cadrul IPJ Giurgiu, în urma unor acţiuni punctuale, desfăşurate în ultimele trei zile, ce au vizat prevenirea şi combaterea faptelor ilegale pe linia circulaţiei şi comercializării materialului lemnos, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de IPJ Giurgiu. 

„Acţiunile au fost organizate atât în mediul rural cât şi urban. La aceste acţiuni au participat poliţişti din cadrul a opt secţii de poliţie rurale şi jandarmi din cadrul IJJ Giurgiu, care au legitimat peste 90 de persoane şi au verificat 81 de autovehicule, aplicând 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.930 lei. Tot în cadrul activităţilor desfăşurate pe linia circulaţiei şi comercializării materialului lemnos, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Mihăileşti au depistat o autoutilitară al cărei şofer, un bărbat din judeţul Argeş, oferea spre comercializare material lemnos. Cu ocazia verificării documentelor de însoţire a materialului lemnos, poliţiştii au constatat că nu erau respectate prevederile legale în ceea ce priveşte destinatarul şi punctul de descărcare. Conform documentelor, lemnul trebuia să fie descărcat în localitatea Negru Vodă, judeţul Constanţa”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Giurgiu.

Poliţiştii au indisponibilizat lemnul de foc, din specia salcâm, acesta fiind lăsat în custodia reprezentanţilor Ocolului Silvic Ghimpaţi.

Persoana depistată a fost sancţionată contravenţional pentru comercializarea materialelor lemnoase în locuri neautorizate conform normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, cu amendă în valoare de 5000 de lei şi avertisment pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER