27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DUPĂ ANI DE ZILE, ÎN SFÂRȘIT, SE DESCHIDE GROAPA DE GUNOI DE LA FRĂTEȘTI!

Problema proiectului gropii de gunoi de la Frătești este o poveste ”veche de când lumea”. Se pare, însă, că, în sfârșit, problemele de acolo s-au terminat și că în aproximativ două săptămâni, groapa de gunoi va fi funcțională.

Anunțul a fost făcut joi, în conferință de presă, de președintele CJ, Marian Mina. Acesta a declarat că marți urmează a se realiza recepția la finalizarea lucrărilor de remediere la groapa de gunoi, următorul pas fiind autorizarea de către cei de la Mediu. Președintele Mina spune că s-au făcut ultimele verificări, inclusiv verificări video ale conductelor, astfel încât să existe siguranța că nu vor fi niciun fel de scurgeri.

Urmează acum ultimele discuții cu administratorul gropii de gunoi, firma Eco Sud, pentru stabilirea ultimelor detalii.

Și dacă din punct de vedere tehnic, totul pare a fi în regulă, există însă, alte probleme, semnalate de primari.

„Ieri am avut o întâlnire cu toți primarii din județ, iar doleanțele lor sunt perfect îndreptăție. Pentru că toate contractele de salubrizare au fost încheiate în 2008, acestea nu mai corespund cu condițiile actuale. Primarii reclamă, pe de o parte, faptul că firma nu asigură colectarea din poartă în poartă, iar pe de altă parte, de faptul că numărul locuitorilor trecuți în acele contracte nu este cel real, ceea ce generează cheltuieli în plus, cheltuieli ce trebuie plătite de primării, care nu pot acoperi aceste sume.

Dacă nu se va găsi o soluție de comun acord între cele două părți, Consiliul Județean va contacta casa de avocatură cu care are contract și va începe demersurile pentru rezilierea contractului”, a declarat președintele Marian Mina.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER