17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DUPĂ APROAPE DOUĂ LUNI, INCENDIATORII UNEI SĂLI DE JOCURI DIN COSOBA AU FOST ARESTAȚI

La data de 22 aprilie a.c., ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri mecanice din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

În temeiul sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat faptul că sala de jocuri respectivă a ars în totalitate, împreună cu mai multe bunuri aflate în interior.

A fost identificat administratorul societății comerciale respective, care a declarat faptul că sala de jocuri ar fi fost închisă din data de 14 aprilie a.c., iar în noaptea de 21 spre 22 aprilie a.c., nicio persoană nu s-ar fi aflat în interior.

La fața locului s-au deplasat și pompierii din cadrul I.S.U. Giurgiu, care au lichidat incendiul, fiind constatate doar pagube materiale.

Prejudiciul creat este de aproximativ 180.000 de euro.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

În urma cercetărilor și a investigațiilor efectuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, din infracțiunea de distrugere din culpă în infracțiunea de distrugere prin incendiere, fiind identificați 3 bărbați (cu vârste cuprinse între 33 și 45 de ani) și o femeie, de 31 de ani, toți din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman.

La data de 5 iunie a.c., polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale, sprijiniți de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unuia dintre cei 3 bărbați, unde a fost identificat autoturismul utilizat pentru deplasarea la și de la locul faptei.

La data de 5 iunie a.c., pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar la data de 6 iunie a.c., instanța de judecată a dispus față de aceștia, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Pentru celelalte două persoane, instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă în lipsă, întrucât acestea se sustrag cercetărilor.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER