25 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DUPĂ ”MARATONUL DUNĂRII”, ”CUPA BUJORULUI” PENTRU CICLIȘTI, LA COMANA

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că, duminică, 14 mai, la Comana va fi organizată Cupa Bujorului la ciclism pentru adulţi, seniori şi persoane cu dizabilităţi, în colaborare cu Asociaţia Invictus.

Competiţia se va desfăşura pe trasee cu lungimi de 26, respectiv 36 de kilometri, prin Parcul Natural Comana.

„Pentru iubitorii de biciclete, Consiliul Judeţean Giurgiu, în parteneriat cu Asociaţia Invictus organizează duminică, 14 mai, la Comana, un concurs de ciclism la care sunt aşteptaţi să se înscrie atât adulţi, seniori cât şi persoane cu dizabilităţi. Pentru că mişcarea ajută la orice vârstă, vrem să încercăm să apropiem de un sport care nu ridică mari pretenţii din punct de vedere al logisticii necesare, nici măcar al infrastructurii, atât copii din mediul rural cât şi adulţii sau persoanele cu dizabilităţi. Parcul Natural Comana a avut un punct de vedere în ceea ce priveşte alegerea traseului, cea mai mare parte a acestui traseu va fi prin pădure, e un traseu prietenos de-a lungul căruia vom revedea Parcul Comana cu toate frumuseţile lui. Rămânem solidari cu sportul şi partenerii oricărui eveniment şi vrem să convingem giurgiuvenii că sportul are o utilitate mai mult decât justificată pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă şi de structură fizică”, a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Evenimentul la care se pot înscrie până la 350 de participanţi este organizat cu ocazia Zilei Bujorului Românesc – Floare Naţională, cu scopul de a promova sportul de masă, spiritul de voluntariat şi cauza Invictus.

Asociaţia Invictus este iniţiatorul proiectului, iar parteneri în organizarea evenimentului sunt Consiliul Judeţean Giurgiu, Direcţia Silvică Giurgiu, Parcul Natural Comana, Direcţia pentru Tineret şi Sport şi Filiala de Cruce Roşie Giurgiu.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER