16 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ECOLOGIZAREA PLAJEI VECHI – O ACȚIUNE DE SUCCES A VOLUNTARILOR DIN GIURGIU

Giurgiu, 17 martie 2024 — Într-o remarcabilă demonstrație de grijă față de mediu, aproximativ 50 de voluntari s-au adunat la Plaja Veche Giurgiu, la Dunăre, pentru a participa la un eveniment ecologic organizat de Asociația Club Nautic FunSailing și Asociația Mai Mult Verde. Această inițiativă celebreaza ziua internațională a râurilor și se incadreaza in amplul program național “Cu Apele Curate”. Scopul principal a fost creșterea conștientizării problemelor critice legate de poluarea râurilor, gestionarea deșeurilor și responsabilitatea socială.

Voluntarii, care s-au unit pentru a proteja una dintre cele mai vitale căi navigabile din Europa, au reușit să colecteze aproape 40 de metri cubi de deșeuri de pe malurile Dunării în doar câteva ore. Eforturile lor au fost susținute de partenerii Giurgiuveni care au asigurat transportul cu barca către zonele inaccesibile pe uscat. În plus, bărci cu vâsle au fost puse la dispoziție pentru ca voluntarii cu copii sa descopere atat frumusetea navigatiei cat si responsabilitatea fata de mediu.

Evenimentul nu a subliniat doar angajamentul comunității pentru conservarea mediului, ci a arătat și puterea colaborării. Autoritățile locale reprezentate prin Primaria Giurgiu, au parteneriat cu organizatorii pentru a asigura transportul și eliminarea deșeurilor colectate, demonstrând o cooperare public-privat eficientă.

O mențiune specială merge către dl. Emil Gârbovu, activist local, a cărui implicare excepțională in a făcut posibil acest eveniment. Contribuția sa a fost pivotala în mobilizarea resurselor și coordonarea activităților zilei.

Dupa amiaza, partenerii locali și-au exprimat recunoștința pregătind borș de pește tradițional și o varietate de delicatese locale, sărbătorind evenimentul de succes și efortul colectiv al tuturor celor implicați.

Acest eveniment este o dovada a ceea ce se poate realiza atunci când o comunitate se unește pentru o cauză comună. Succesul acestui eveniment servește drept inspirație și reamintește că fiecare acțiune contează în lupta împotriva poluarii mediului.

Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului generos al sponsorilor, a căror angajament față de sustenabilitatea mediului și implicarea comunitară este profund apreciat:

MED AL TRADING SRL – https://medaltrading.ro/
MARA NAUTICS SRL – https://mara-nautics.ro/
OAMENII APELOR SRL – https://oameniiapelor.ro/
SOUFRIERE SRL – https://cantare-comerciale.ro/

Asociația Mai Mult Verde

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER