17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ECOTIC ANUNȚĂ O NOUĂ CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE LA GIURGIU

În perioada  2 – 22 aprilie 2023 locuitorii municipiului Giurgiu sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Giurgiu și UWS Giurgiu, organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) în Giurgiu.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”dezvoltat de ECOTIC în 2022    10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți,  a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

În acest context , ECOTIC, alături de partenerii săi, pune la dispoziția locuitorilor din Giurgiu, soluții de predare spre reciclare:

  • Predare la punctul de colectare din str. Ghizdarului, nr 134, (Program: L-V: 8 – 16.00, S: 8:00 – 14:00)
  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numerele de telefon 0786 398 516 sau 0733 151 792.

Pentru  a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii. Fiecare persoană care predă 15kg cumulate va primi un premiu instant.

“ O asemenea campanie are un rol foarte important, aducând soluțiile de colectare la îndemâna cetățenilor și impulsionându-i să predea spre reciclare deșeurile electrice și electronice. Astfel, aceștia contribuie la menținerea orașului curat și la economia circulară, prin intermediul căreia materiile prime rezultate în urma procesului de reciclare vor fi utilizate pentru crearea de noi produse.” Declară Doamna Meclea Ortansa – director sucursală

Detalile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER