18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EMOȚII PENTRU ELEVII DE-A VII-A ȘI A VIII-A: LUNI ÎNCEP SIMULĂRILE PENTRU EVALUAREA NAȚIONALĂ

Luni, incepand cu ora 9.00, elevii vor sustine proba la limba si literatura romana. La examen participa elevii de clasa a VIII-a, care in vara sustin evaluarea nationala, si elevii de clasa a VII-a. Este o premiera ca elevii cu un an mai mic sa participe la acest examen.

Accesul in sala este permis pana la ora 8.30. Examenul incepe la ora 9.00, cand probele sunt impartite in clasa. Elevii au 2 ore la dispozitie sa completeze foile de Simulare. Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

Corectarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme. Vor fi corectate de doi profesori care, de regula, sunt din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea. Rezultatele vor fi analizate la nivel de scoala si de clasa. Vor fi discutate si in sedintele cu parintii, dar si in consiliul profesoral din scoala respectiva.

Scopul impus de Simulare Evaluarea Nationala 2019 este de imbunatatire a performantelor scolare ale elevilor. La solicitarea scrisa a unui elev sau a unui parinte, profesorii pot trece nota de la simulare in catalog, la cerere individuala per simulare.

Simulare Evaluarea Nationala 2019 – calendarul examenelor

Calendarul simulării Evaluării Naţionale 2019 este următorul:

  • *11 martie – Limba şi literatura română
  • *12 martie – Matematica
  • *13 martie – Limba şi literatura maternă
  • *22 martie – Comunicarea rezultatelor

Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a în 2019 se desfăşoară în luna iunie.

www.huff.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER