18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POMPIERII – APEL DE URGENȚĂ!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România face un apel la populație. Mesajul a fost publicat pe pagina oficială de Facebook al IGSU. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care face un apel la populație în ceea ce privește incendiile de vegetație.

”Facem un apel pentru a determina renunțarea la igienizarea terenurilor prin incendiere! Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de până la 50.000 lei. Protejează viața! Protejează mediul înconjurător!”, se arată în mesajul celor de la IGSU.

De asemenea, reprezentanții instituției au precizat că în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat aproape 200 de incendii de vegetație, dintre care 10 s-au extins și la fondul forestier.

Peste 1.000 de hecare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenția a sute de pompieri pentru a stinge flăcările. (www.decnews.ro)

Incendiile de vegetație fac ravagii și în județul Giurgiu, unde, numai în cursul zilei de sâmbătă, pompierii au intervnit la 15 astfel de evenimente, în tot județul.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER