27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EŞTI INTERNAT ŞI ŢI-AI CUMPĂRAT SINGUR MEDICAŢIA? SPITALUL TREBUIE SĂ ÎŢI DECONTEZE!

Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că, dacă ai ghinionul de a te îmbolnăvi şi medicul decide că e necesară internarea, de cele mai multe ori, spitalele nu au medicaţia prescrisă de medic şi, prin urmare, eşti obligat să îşi cumperi singur medicamentele atât de necesare.

Pe lângă medicamente, nu de puţine ori se întâmplă să fii trimis la famacie şi să îţi cumperi – tot pe banii tăi – diverse materiale medicale necesare (feşe, pansamente etc).

Ei bine, ceea ce mulţi nu ştiu – şi acum o spune public chiar ministrul Sănătăţii – este că toate aceste cheltuieli trebuie decontate de spitalul în care eşti internat!

Iată ce spune ministrul Sănătăţii despre acest subiect:

„Aş vrea ca pacienţii să fie informaţi pentru că am constatat, de când am venit în minister, că nu se cunosc suficiente lucruri. Am fost surprinsă să aflu că pacienţii nu ştiu că pe perioada internării pacienţii nu trebuie să-şi cumpere nimic. Spitalul este obligat să le asigure. Scrie în lege.Pacientul trebuie să meargă să deconteze, cu factură şi chitanţă, medicamentele pe care le cumpără de la casieria spitalului. Are acest drept”.

Aşadar, dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, păstraţi bonurile şi facturile de la farmacii şi mergeţi cu ele la casieria spitalului, pentru a vă primi banii înapoi! E dreptul dvs!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER