27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRINCIPELE RADU – VIZITĂ LA GIURGIU. CARE ESTE MOTIVUL?

Vizita Alteţei Sale Regale Principele Radu al României este programată pentru marţi, 20 februarie, iar motivul este o dublă lansare de carte regală:

Curtea Veche Publishing si Ateneul „Nicolae Balanescu” Giurgiu va invita marti, 20 februarie 2018, incepand cu ora 12:45, la o dubla lansare de carte regala:  albumul „Povestea Castelului Peles” de ASR Principele Radu al Romaniei, si volumul „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gatejeanu-Gheorghe. Lansarea va avea loc in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei si va fi gazduita de Ateneul „Nicolae Balanescu” Giurgiu (Str. Hristo Botev nr. 2). Oficiile de gazda vor fi facute de catre Virgil Petanca, director al Ateneului din Giurgiu. Intrarea va fi libera.

„Margareta. Marturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gatejeanu Gheorghe prezinta coroana regala in toata plenitudinea ei. In cuvintele Majestatii Sale Regele Mihai I, „coroana nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unica a independentei, suveranitatii si unitatii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, in continuitatea lui istorica, si a Natiunii, in devenirea ei. Coroana a consolidat Romania prin loialitate, curaj, respect, seriozitate si modestie.”

In „Povestea Castelului Peles”, ASR Principele Radu al Romaniei prezinta aceasta capodopera a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevarata galerie, in care se reunesc mari curente si tendinte din pictura, sculptura si artele decorative. Un loc incarcat de istorie, care a gazduit capete incoronate si artisti vizionari. Resedinta a creatorului Romaniei moderne, Regele Carol I, Castelul Peles este expresia ultima a dorintei de afirmare si legitimare a poporului roman intre natiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea sa aiba si Pelesul una, iar aceasta este dezvaluita chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudita, minutioasa, adeseori inedita, superb ilustrata, Povestea Castelului Peles este cea mai izbutita monografie de pana acum a acestui fascinant si glorios simbol al Romaniei.

Volumele „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal” si „Povestea Castelului Peles” sunt disponibile pe site-ul Curtea Veche Publishing si in librariile din tara.” – anunţă, într-un comunicat de presă, editura ce organizează evenimentul de la Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER