1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

EUROREGIUNEA DANUBIUS – 21 DE ANI DE ACTIVITATE

Astăzi, 07 septembrie 2023, în sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Euroregiunea Danubius Giurgiu – Ruse.
Întâlnirea din acest an a Adunării Generale marchează 21 de ani de la înființarea Asociației Euroregiunea „Danubius”, având ca membri fondatori Consiliul Județean Giurgiu și Administrația Regională Ruse. Asociația realizează legătura permanentă la nivel transfrontalier între membrii săi români și bulgari, rolul său în identificarea partenerilor fiind extins la aproape întregul teritoriu al zonei de graniță româno-bulgare.
Totodată, cu ajutorul Asociației a fost înființat Grupul de lucru comun al reprezentanților agriculturii din Județul Giurgiu, România și Districtul Ruse, Bulgaria (GLAC Giurgiu-Ruse), în cadrul căruia s-au obținut deja multe rezultate. Activitatea principală a GLAC este menită să sprijine afacerile transfrontaliere și agricultura pentru dezvoltarea regiunii Giurgiu-Ruse.
Dovada faptului că activitatea noastră este cunoscută și apreciată rezultă și din acordarea unei diplome de către Ministerul de Externe din România cu titlul „150 ani de diplomație românească”, pentru merite deosebite în promovarea valorilor românești și universale în relațiile internaționale.
CJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER