17 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EXPLOZIE A UNUI CAMION CU ACETILENĂ ȘI CLOR, LA BOLINTIN. POMPIERII, ÎN MISIUNE DE SALVARE CONTRACRONOMETRU

Zece persoane au fost rănite în urma unei explozii produse la un autocamion încărcat cu acetilenă și clor, în incinta unui operator economic care oferă servicii logistice pentru diferite sectoare industriale, chimice, farmaceutice sau alimentare etc. Explozia a fost urmată de un incendiu, persoanele fiind surprinse într-unul dintre depozitele societății, în care se aflau mai multe recipiente cu produse periculoase.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren ce a avut loc, astăzi, în localitatea Bolintin Deal.

Prima intervenție a fost asigurată de angajații obiectivului, care au reacționat rapid în momentul în care a sunat alarma și de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență. Concomitent, au fost alertați pompierii, inclusiv echipajul CBRN. În urma măsurătorilor efectuate, din cauza scurgerilor semnificative de clor, a fost necesară evacuarea populației din zonă și transmiterea unui mesaj Ro-Alert referitor la dispersia de gaze toxice, pe raza a patru localități.

Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical, răniților.

Pe de altă parte, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și limitarea propagării flăcărilor la restul obiectivului.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentelor Bolintin Deal și Giurgiu, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță, reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Bolintin Deal și Ulmi, dar și ai operatorului economic. La intervenție a participat și Centrul de Comunicații al Punctului de Comandă Mobil.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER