20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GIURGIU – PE PRIMUL LOC ÎN ȚARĂ ÎN PRIVINȚA ȘPĂGII DIN SPITAL!

Este concluzia la care au ajuns cei ce administrează Mecanismul de Feedback al pacientului al Ministerului Sănătății, un instrument ce colectează, în fiecare lună, date de la pacienți privind curățenia din spitale, serviciile medicale oferite, comunicarea cu personalul medical și inclusiv mita (dacă un medic/asistent medical i-a solicitat mită – bani sau „atenții”, pacientului).

Datele transmise de pacienți prin mecanismul de feedback implementat de Ministerul Sănătății sunt prelucrate statistic de fondatorul platformei Graphs.ro în informații centralizate într-o hartă a șpăgii la nivel de județe.

Ultimele date, cele din ianuarie 2024, arată că Giurgiu se află pe un rușinos loc I în acest “TOP”.

„2024 începe în forță cu șpaga în judetul Giurgiu (8.33%), «campionul lunii Ianuarie», care înregistrează de 5 ori media națională la șpagă (1.69%). Ca să înțelegeți discrepanța la nivel național, aceasta înseamă de aproape 20 de ori mai mult decat câștigătorul lunii de la polul opus, județul Alba, care înregistrează doar 0,45%. Au fost cheltuieli multe de sărbători, îi înțeleg”, scrie Dragoș Vana, administratorul platformei Graphs.ro.

Pe locul II în acest clasament se află Teleorman (6.76%) și Brăila (4.63%).

București, cu 1,41%, este aproape de media națională.

Orice alte comentarii sunt de prisos…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER