29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GIURGIUVENII NU SE MAI ÎNGHESUIE LA PLATA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR

Dacă, în alţi ani, primele zile lucrătoare ale anului aduceau cozi interminabile la ghişeele şi casieriile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, giurgiuvenii înghesuindu-se să-şi plătească dările, pentru a beneficia de bonificaţia oferită de administraţia locală, anul 2018 este diferit, din acest punct de vedere.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina oficială a Primăriei, până în acest moment, giurgiuvenii nu s-au grăbit la ghișee pentru a-și achita taxele și impozitele, asta pentru că mare parte dintre cei care au achitat au făcut-o prin bancă sau prin platforma ghiseul.ro.

“Foarte mulți oameni au ales varianta plății online prin www.ghiseul.ro sau prin alte canale bancare, deși în acest moment avem trei puncte de lucru: la sediul din Șos. Alexandriei avem patru casierii, și câte două casierii în Piața Centrală și în cartierul Tineretului.

Dificultățile cele mai mari le avem însă cu restanțierii de rea credință, mai exact aceia care știu cât datorează bugetului local, dar eludează cu bună știință plata dărilor. Nu e cazul să-i menționez aici, pentru că ei se știu foarte bine, de altfel lista cu datornicii este publică și poate fi consultată pe site-ul nostru la adresa http://impozitelocale.primariagiurgiu.ro/mari-debitori.html.

Pentru o bună parte dintre aceste ”vip–uri” locale am demarat deja procedura de sechestru asupra bunurilor, urmând ca în scurt timp să le scoatem la licitație pentru recuperarea acestor datorii”, a precizat directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea.

Cei care achită integral dările către bugetul local pot beneficia și anul acesta de o reducere de până la 10%, dacă fac plata integral până la data de 31 martie. Pentru cei interesați, mai există și varianta achitării în două rate, cu termen pentru prima rată (jumătate din suma datorată) – 31 martie – și 30 septembrie pentru cea de-a doua rată.

Ghișeele Direcției de Taxe și Impozite Locale (DITL) sunt deschise zilnic (de luni până vineri) în intervalul orar 08:30 – 16:00.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER