20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DOCTORUL LADISLAU PICK ŞI-A RELUAT MANDATUL DE CONSILIER LOCAL

Consilierul local municipal Ladislau Pick şi-a reluat marţi locul în sala de şedinţe a CLM Giurgiu după câteva luni de la excluderea din PNL şi după ce Tribunalul Giurgiu a suspendat hotărârea prefectului judeţului prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local pentru acesta.

„Referitor la dosarul numărul 2009/ 122 din 2017 aflat pe rolul Tribunalului Giurgiu prin cererea de chemare în judecată, reclamantul, Ladislau Pick, a solicitat instanţei de judecată suspendarea ordinul prefectului numărul 524 din 4 decembrie 2017 prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local în cadrul CLM Giurgiu pentru domnul Ladislau Pick.

Prin hotărârea numărul unu din 3 ianuarie 2018, Tribunalul Giurgiu a admis cererea reclamantului şi a dispus suspendarea ordinului Prefectului judeţului Giurgiu până la soluţionarea definitivă a dosarului aflat pe rolul Tribunalului Giurgiu. Ca atare, având în vedere suspendarea ordinului prefectului de către Tribunalul Giurgiu am procedat la convocarea domnului Pick care îşi reia mandatul de consilier până la judecarea definitivă a acestui dosar”, a declarat marţi, în cadrul şedinţei extraordinare a CLM Giurgiu, secretarul Primăriei municipiului Giurgiu, Petre Roşu.

Reamintim faptul că, în luna iunie 2017, conducerea organizaţiei municipale a PNL Giurgiu anunţa excluderea lui Ladislau Pick din cadrul organizaţiei pe motivul lipsei de colaborare şi a neprezentării la şedinţele BPM.

În urma acestei adrese, Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu a constatat încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local în cadrul CLM Giurgiu a lui Ladislau Pick.

Consilierul municipal s-a adresat instanţei de judecată, iar Tribunalul Giurgiu, prin hotărârea numărul 1 din 3 ianuarie 2018 a admis cererea reclamantului şi a dispus suspendarea ordinului Prefectului judeţului Giurgiu până la soluţionarea definitivă a dosarului aflat pe rolul Tribunalului Giurgiu.

Prin urmare, marţi, la prima şedinţă a CLM Giurgiu din acest an, consilierul municipal a fost convocat la şedinţă şi a participat la vot, dar şi-a ocupat locul în sala de şedinţe lăsând un scaun liber între el şi foştii lui colegi de la PNL Giurgiu.

În cadrul CLM Giurgiu sunt 21 de consilieri municipali, dintre care trei de la ALDE, şapte de la PNL şi 11 de la PSD.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER