27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GIURGIUVENII SUNT…CUMINȚI!

Asta reiese din statistica făcută de jandarmi în perioada sărbătorilor pascale, când nu s-au înregistrat evenimente deosebite:

Peste 300 de jandarmi au fost la datorie în intervalul 06-09 aprilie a.c. cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, jandarmii au fost prezenți în mijlocul giurgiuvenilor și au asigurat măsurile necesare astfel încât manifestările religioase să se desfășoare în condiții de siguranță. La aceste activități nu s-au înregistrat incidente.

În intervalul 06-09 aprilie a.c. au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.500 lei (5 avertismente scrise și 15 amenzi) pentru fapte precum adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, apelarea nejustificată a numărului 112, provocarea de scandaluri, încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pătrunderea fără drept în incinta instituțiilor publice etc.

În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor ca ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică, să apeleze numărul unic 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER