27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

OASPEȚI REGALI LA SLUJBA DE ÎNVIERE, LA GIURGIU

Cea mai tânără fiică a regelui Mihai, Principesa Maria, a fost prezentă în acest an la Giurgiu pentru a participa la Slujba de Înviere săvârşită de Episcopul de Giurgiu, Ambrozie, la mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

„Pastorala din acest an poartă numele Învierea Domnului, temeiul existenţei noastre şi în paginile acesteia veţi vedea cuvântul meu, dar şi imaginea mănăstirii de lemn Sfântul Mare Mucenic Gheorghe precum şi a catedralei episcopale care s-a ridicat şi în care vom merge în procesiune pentru a săvârşi Sfânta Liturghie. Le mulţumim părinţilor de aici din mănăstire, măicuţelor Anastasia şi Teodora, îi mulţumim că a participat alături de noi la slujba de Înviere, Alteţa Sa Regală, Principesa Maria, reprezentantul custodelui coroanei, Principesa Margareta”, a declarat Episcopul de Giurgiu, Prea-Sfinţitul Ambrozie.

În pastorala din acest an Episcopul de Giurgiu a vorbit despre anul centenarului şi despre importanţa familiei tradiţionale formată dintre un bărbat şi o femeie.

Slujba de Înviere a fost săvârşită pe platoul din curtea mănăstirii de maici de la intrarea în municipiul Giurgiu, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, după care lumina sfântă a venit din altarul micuţei mănăstiri din lemn, prima care a luat lumina sfântă fiind Principesa Maria, după care tot alaiul de credincioşi a mărturisit Învierea Domnnului.

La final, Episcopul de Giurgiu însoţit de un sobor de preoţi, Principesa Maria şi de credincioşi au mers în procesiune la noua catedrala episcopală ridicată în imediata vecinătate a mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER