8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

IARNĂ FĂRĂ GRIJI PENTRU ROMÂNI? DEPOZITELE DE GAZE SUNT PLINE

Anunțul vine de la europarlamentarul Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, care notează, marți, pe pagina sa oficială:

”România este pregătită pentru perioada de iarnă. Țara noastră a reușit să își umple depozitele de gaze naturale în proporție de 103%. La nivelul Uniunii Europene, gradul de umplere este de 99%.

Obiectivul autorităților este să asigure aprovizionarea populației și a industriei. Astfel, gazele înmagazinate până acum și producția din timpul sezonului rece ar trebuie să fie suficiente pentru a depăși iarna fără importuri.

”Asta înseamnă că, în baza a ceea ce avem stocat, undeva la 3,3 miliarde de metri cubi plus producţia pe timp de iarnă, ceea ce Romgaz face, vom fi în bună ordine pentru iarna aceasta”, a declarat ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja.

REPowerEU, inițiativa prin care Uniunea Europeană vrea să pună capăt cât mai curând posibil dependenței de gazul rusesc prevede, între altele, ca rezervele subterane ale gazelor în UE să fie umplute la 90 % din capacitate până la 1 noiembrie 2023, pentru a asigura aprovizionarea pentru iarna următoare.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER